Wandtegels kopen

4 januari 2018
 Categorieën: Binnenhuisarchitecten, Blog

Delen  

Wandtegels kopen voor je binneninterieur

Een mooie wand met tegels kan je hele ruimte opfleuren. Tegels kunnen geplaatst worden in verschillende ruimtes, maar vooral in ruimtes waar veel vocht komt zijn tegels heel handig, zoals de keuken en de badkamer. Het is gemakkelijk schoon te houden en het is hygiënisch. Vooral je smaak en het uiterlijk van de ruimte zijn belangrijk als je wandtegels gaat kopen. Wandtegels kan je kopen in allerlei verschillende soorten, typen, maten en designs. Het is dus van belang dat je daarover goed nadenkt, omdat een tegelwand vervangen wel iets meer werk is dan het vervangen van een behangwand. 


Soorten tegels

Er zijn heel veel verschillende soorten tegels van verschillende materialen en vormen. De belangrijkste soorten wandtegels zijn:

Natuursteen wandtegels - Wandtegels van natuursteen passen eigenlijk in elk interieur. In moderne interieurs moeten natuursteen wandtegels naadloos tegen elkaar gelegd worden voor een strak resultaat. Maar ook in klassieke interieurs staan natuursteen wandtegels heel mooi. Het maakt de klassieke ruimte stijlvol en geeft een luxueus uiterlijk. Eigenlijk is bijna elk soort natuursteen geschikt. Van marmer tot leisteen. Het kenmerk is dat natuursteen wandtegels vaak nooit allemaal hetzelfde zijn en verschillende patronen kunnen hebben. Ook kan het oppervlak minder glad aanvoelen. Hoewel het reinigen nog steeds heel makkelijk is, zijn natuursteen wandtegels iets lastiger te reinigen dan bijvoorbeeld keramische stenen met een gladde laag.  

Keramische wandtegels - De klassieke tegels die nog steeds veel gebruikt wordt zijn keramische tegels. Keramische tegels zijn veel goedkoper dan natuursteen en hebben vele voordelen. Keramische tegels zijn namelijk te verkrijgen in bijna elke vorm, kleur en motief. Een ander voordeel is dat keramische wandtegels zijn afgewerkt met een toplaag van emaille. Hierdoor zijn deze tegels heel makkelijk af te nemen met een vochtige doek. Je kan kiezen of je kleine tegeltjes wilt, of juist hele grote of in een langwerpig formaat. De kleuren zijn ontelbaar, alsmede ook de motieven. En wil je toch een natuursteenlook? Er zijn genoeg keramische wandtegels die een natuursteen uiterlijk hebben. 

Mozaïek wandtegels - Niet alleen een wandtegel, maar vanuit het oude verleden ook een kunstvorm. De oude Romeinen, hadden al hele mozaïekwanden en vloeren met schitterende afbeeldingen. Tegenwoordige kan je wandtegels kopen als kleine tegeltjes vastgelijmd op een matje of gaasje. Dit kan direct op de ondergrond geplaatst worden, waarna men met specie de het mozaïekmatje aan de wand vastmaakt. Als je perse wilt werken met kleine lossen mozaïektegeltjes, houdt er dan rekening mee dat het erg veel werk is om dit aan de wand te bevestigen. Losse tegeltjes kunnen ook fungeren als rand om bijvoorbeeld een spiegel.

Benieuwd naar bovenstaande tegels, kijk dan bij Paul Roescher Keukens Tegels & Sanitair